Valors

 Apropant les persones en risc d’exclusió a una dinàmica positiva del futbol, creiem que podem aportar de nou la fe en elles mateixes. Voldríem donar-los l’ocasió de treballar un objectiu col.lectiu i deixar-los prendre les seves responsabilitats. Entenem que d’aquesta manera el camí s’aplana per una orientació cap a un servei d’ajut, una formació o una feina. Els participants adquireixen capacitats i actituds que els serviran en el seu entorn privat i alhora en el seu entorn de treball.

Creiem que amb la pràctica dels esports d’equip es millora la construcció de la confiança i el desenvolupament d’una millor imatge de si mateix partint de les forces i potencials personals. Entenem el projecte com una rampa que ajudi a aportar de nou una estructura a la vida. Creiem en la força del grup i en el fet de pertànyer a un projecte col.lectiu com a rampa llançadora. Creiem en la importància d’iniciar els primers passos per un nou començament per poder així anar vers millors formes d’allotjament, de participació a tallers, a formacions, millorar els vincles social i els familiars. Creiem en un món millor i més just.

VOLEM

Oferir a les persones sense llar l’oportunitat de participar individualment als entrenaments de Street Soccer Barcelona. Amb els nostres consells i coordinació, assistirem a les persones i entitats i guarirem per una organització orientada a les persones. Volem, així mateix, contribuir a la imatge positiva i matisada de les persones sense llar, conduint una comunicació activa amb l’opinió pública i els mitjans de comunicació.

Volem organitzar partits de Street Soccer (4vs4) en espais públics per visibilitzar la problemàtica del sensellarisme i mostrar una imatge diferent de les persones sense llar.

Volem que dels  participants al projecte en sorti un o més equips per jogar partits amistosos i/o tornejos de tant en tant.

OBJECTIU

Organitzar els entrenaments. Oferir un espai de confiança per la pràctica de l’esport. Facilitar la col·laboració mútua entre les persones sense llar, el sector social, el voluntariat i la nostra organització. Acompanyar equips.

El futbol és certament un joc , no obstant això el nostre objectiu és assolir un equilibri entre els aspectes esportius, els competitius i els socials.

En la nostra llista d’objectius volem també crear un espai futbolístic per dones. Un projecte inclusiu que ofereixi entrenaments.

APOSTEM

Per un Joc Net (Fair Play) dins i fora del terreny de joc. Partim del respecte de cadascú, entitat o persona física i del seu entorn. Desitgem promoure una imatge positiva dels nostres jugadors que no són només “Sense Sostre”, abans de tot són persones. Volem que jugadors, entitats col·laboradores i l’organització difonguin una imatge positiva  i  visibilitzar alhora la realitat del sensellarisme.

CREIEM

Que cada persona que troba la força i l’empenta per redreçar la seva situació, és un guanyador. Cada persona que es troba en una situació difícil és un batallador, un supervivent. Estem convençuts que tothom té punts febles però també punts forts, que tothom té talent i potencial, que ningú no està «sense esperança» o «perdut» per la societat. A partir de la força que els jugadors tenen en ells mateixos i de la motivació que ofereix el futbol, les persones poden, amb un suport apropiat, prendre una nova direcció positiva per la seva vida.

Per això, cal la responsabilitat dels actors però també el compromís de la societat sencera. Entenem que aquesta última, els patrocinadors i la xarxa d’atenció social han d’actuar com a vehicles per aproximar els jugadors a una dinàmica positiva i poder-los així oferir noves oportunitats.